5 Maj, 2013PicMonkey CollagePicMonkey Collage2

På söndagsförmiddagen pluggade Emmy matte. Jag packade ihop mat, tallrikar, bestick, mediciner, vagn, trädgårdsredskap mm för en dag på Blombacka och hjälpte till lite på slutet med att lasta byggnadsställning. Men vi kom iväg sent så Timon somnade på vägen men kunde lätt somna om i vagnen sedan vi kommit fram. Medan han sov bar vi ur och byggde upp den ställning vi haft med. Som tur är fick Ulf ett sms från killen som lånat vår ställning i 3 år (!) att den fanns nedplockad och klar att hämta. Så det står på tur att göra härnäst.

När Timon vaknat kom grannarna och ville bjuda på kaffe så vi bestämde vid 4-tiden eftersom vi precis skulle äta vår lunch. Sen röjde vi buskar och grenar som vi tyckte växte för nära huset tills det var dags för fikat. Trevliga grannar. Ebbe har bott på Blombacka i hela sitt liv. Han har även bott en sväng i våra hus när han jobbade på bruket. Förr kunde man se flera sjöar bort, ja ända till Vänern från vår blombacke, men nu är allt igenväxt och vi kan bara skymta närmsta sjö.Vi fick veta att växthuset minsann är vårt och en massa mer intressant som jag kommer att skriva om efter hand sen blev det lite mera röjning. Det går ganska snabbt och syns tydligt där man svept fram. Jag testade också ugnen och den funkade så vi kan äta varm mat nästa gång vi kommer. Den här dagen blev det medhavd kycklingsallad.

På lördagen åkte Ulf upp själv med brädor, ett gammalt altangolv som han fick av en bekant som plötsligt en dag hade varit och hämtat vår ställning och lånat den. Utan att fråga liksom. Ah, ja vi fick altangolvet, en rätt bra bytesaffär. Ett lån mot en gåva får väl vara ok då. Ulf har också varit uppe med två ackumulatortankar som han köpt i Kil som vi ska ha ihop med solfångaren som han ska bygga.

Vi kom på en sak på söndagen. Innerväggarna är också av tegel, riktigt fet tegel, liksom ytterväggarna, hmm…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation