PicMonkey Collagetegelbana

2013_05_18 011

Och så begav vi oss till Blombacka tillsammans med vår snickare och hyresgäst Niklas.

Barnen och jag plockade gamla trasiga tegelpannor som låg spridda runt huset och forslade med hjälp av lånad skottkärra dem till en avstjälpningsplats där vi vill plana ut marken lite. Ulf och Niklas byggde bana till tegelpannorna som skulle ner från taket. Vi tog en gammal Hästens madrass från Goliat och vek den för dem att landa på och sen satte vi igång; trasiga tegelpannor staplades på ena sidan och de som skulle sparas på den andra. Och sen blev det körning med skottkärra igen lastad med trasiga tegelpannor till avstjälpningsplatsen.

PicMonkey Collagetidning

PicMonkey Collagetorv

När taket plockades ned kom lagren från forna tider fram; väggar som grundats med tidningspapper, torvisolering+ felaktigt placerad glasull som orsakat murkna brädor. Torven kan vi spara och använda som jordförbättring och lite brädor kan vi ge till goda grannen att elda med.

 

PicMonkey Collagetaket2013_05_18 151

Taken var värre än väntat  på grund av att isolering lagts på felaktigt, men det var också lite väntat att det skulle vara värre. Så de som jobbade på taket stod så småningom i garderoberna på ovanvåningen och jobbade. De bände och sågade loss tak och släppte ned tegelpannor i varierande skick allt eftersom. Den slingrande raden med sparade pannor blev i alla fall längre än den dåliga.

2013_05_18 053 2013_05_18 055

2013_05_18 100

Det var en väldigt varm dag så jag och barnen tog en paus och åkte och badade i sjön Mangen. Kallt!

På söndagen åkte Ulf och Niklas upp själva för att lägga igen taket på den bit som vi jobbat med på lördagen eftersom det väntas regn till veckan. Vi får ta en liten bit i taget, så mycket som hinns med på en helg och hoppas att inte hela taket är så här dåligt. Fast det skulle inte förvåna mig.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation