28 April, 2013

Vilken tur att det inte blev något av med takpannorna från Arvika! Vi hittade billigare här i Karlstad och åker upp med dem efter kl 5 när Ulf skickat iväg alla sina fakturor. Timon får vara hos farmor. Brita kommer att vara där och forsla undan grejor, bl a till tippen skrev hon i ett mail. Nu blir jag lite orolig. Hoppas de inte slänger något som vi kunde ha velat ha. Får kolla på grejorna och prata med dem när vi kommer dit. Vi behöver ju möblemang till hela det hus vi ska hyra ut och vill säkert ha lite till vårt hus också. Nu har vi varit inne i husen bara en gång. Men kommer ändå ihåg att det fanns en del av intresse även om fokus inte låg på prylarna sist.

 

Härligt. Vi har varit iväg och hämtat en tjugondel av alla takpannor vi behöver. Tillsammans lastat dem på släpet och kört iväg dem till Blombacka. På väg dit när vi tankade såg vi grejor som kanske kan betecknas som industrial junk. De kanske kunde passa i inredningen? Emmy gick av bilen och smög för att kika på en mycket intressant plåttunna. Hmm kanske någon natt…Vi såg också en jättefrän takskylt, men den kanske hade varit lite väl krånglig att plocka ner diskret? Ja, man kan ju alltid drömma och att planera små räder i fantasin gör ju ingen skada.

 

Vi lade in tegelpannorna i ett uthus. Vädret var perfekt. Det hela tog några timmar. Elvin stod på släpet, Lova tog vid sen Emmy och sen staplade jag dem i boden, och så bytte vi plats då och då. Kul! Lättare än att hämta dem och lägga dem på släpet. Det blev bara lite osämja om vem som skulle göra vad men det här är ju bara början. Ulf lånade röjsåg av Brita och körde med den framför husen. Kvällen avslutades med en liten extrasväng för att se om någon i närheten hade tegelpannor som låg i högar runt sitt hus. Och det fanns det. Vore ju bra om vi kunde hitta sånt i närheten så att vi inte behöver åka fram och tillbaka så mycket. Slutligen hämtning av Timon och spaghetti och köttfärssås hos farmor: En lyckad kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation